İstanbul Havalimanı Avrupa'da Rakipsiz

İstanbul Havalimanı Avrupa'da Rakipsiz
EUROCONTROL tarafından hazırlanan yeni raporda İstanbul Havalimanı’nın Avrupa’da zirvede olduğu görüldü.

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatı (EUROCONTROL) Ağustos 2024 için yaptığı değerlendirmede Avrupa’da en çok uçuş yapan havalimanını İstanbul Havalimanı olarak duyurdu. Kurumun raporunda 12 Ağustos ile 18 Ağustos tarihlerinin baz alındığı ve bu tarihler arasında Avrupa’da en çok uçuşun yapıldığı havalimanının 1510 uçuş ile İstanbul Havalimanı’na ait olduğu belirtildi. Avrupa Havacılık İstatistik Raporu ile ön plana çıkarılan İstanbul Havalimanı Avrupa’daki tüm havalimanlarını uçuş sayısı ile geçmeyi başardı.

İstanbul Havalimanı’nı Hollanda Takip Etti

İstanbul Havalimanı’nın en yakın rakibi ise Hollanda’daki Schiphol Havalimanı oldu. Ülkenin başkenti Amsterdam’da yer alan bu havalimanı ise 1428 uçuşa sahip oldu. Üçüncü sırada ise Fransa’nın başkentinde yer alan Paris’teki Charles de Gaulle Havalimanı oldu. Bu havaalanının uçuş sayısı ise 1412 olarak açıklandı.

Türkiye’den sıralamaya giren bir diğer havalimanı ise Antalya Havalimanı oldu. 1034 uçuşun yapıldığı bu havalimanı 7. sırada yer aldı. Türkiye’deki turizm hareketliliği, sıralamalarda üst sıralarda yer almasını sağladı.