Çocuğu Okula Giden Ailelere Destek

Çocuğu Okula Giden Ailelere Destek
Çocuğu okula giden ailelere destek verileceği açıklandı. İşte verilecek destekle ilgili detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuğu okula giden ailelere destek vereceğini duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan bu açıklama sonrasında durum Türkiye’de gündem oldu. Herkes çocuğu okula giden ailelere destek şartlarını ve başvuru detaylarını araştırmaya başlarken bakanlık ödeme miktarını da açıkladı.

Okul Masrafları Arttı

Yeni yıl itibariyle çocuğu okula giden ya da yeni başlayan aileler, ağır maliyetler altında kaldı. Yüksek okul ücretleri, kırtasiye masrafları ve servis gibi pek çok gider geçtiğimiz yıla göre en az yüzde 50 oranında arttı. Dar gelirli aileler için harekete geçen bakanlık ise 1 yıl boyunca eğitim desteği verileceğini duyurdu. Yeni duyuru ile Türkiye’deki milyonlarca aile için yeni bir umut ortaya çıktı.

Çocuğu Okula Giden Ailelere Destek Kaç Para?

Çocuğu okula giden ailelere destek kapsamında ailelere 6545 TL verileceği ifade edildi. SED yardımı kapsamında yapılacak bu ödemelerde ailelerin durumuna göre ödemeler değişiklik gösterecek. Aileler okul yardımı başta olmak üzere diğer yardımlardan yararlanabilmek adına en yakın Sosyal Hizmet Merkezi’ne giderek talebini iletebilecek. Başvuru yapıldıktan sonra ailenin durumu incelenecek. Ekonomik durumu yetersiz olduğu belirlenen ailelere çocuğu okula giden ailelere destek ödemeleri yapılacak.