İhlal Yapan İşletmelere 210 Milyon TL Ceza Kesildi

İhlal Yapan İşletmelere 210 Milyon TL Ceza Kesildi
Ticaret Bakanlığı işletmelere getirilen kurallar için denetim gerçekleştirdi. İhlal yapan işletmelere 210 milyon TL ceza kesildi.

Ticaret Bakanlığı tarafından Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmıştı. 1 Ocak 2024 itibariyle yürürlüğe giren düzenlemede işletmelerin fiyat listesini işletme dışında görünür bir şekilde koyması zorunlu kılındı. Yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işletmelerde geçerli olan bu yasal zorunluluk için denetimler devam ediyor.

221 Bin 634 İşletme Ceza Aldı

Ticaret Bakanlığı ekipleri tarafından 2024 yılında yapılan denetimlerde 221 bin 634 işletmenin kurallara uymadığı tespit edildi. Yapılan incelemeler sonucunda bu işletmelere gerekli uyarılar yapılarak düzenlemelere uyması sağlandı. Ancak cezai işleme tabi olan bu durum nedeniyle işletmelere 210,5 milyon TL idari para cezası kesildi. Denetimlerde fiyat listesinin dışında müşteri şikayetleri de değerlendirildi. İstanbul’da hizmet veren işletmelerden bazılarının servis ücreti adı altında ek ücret aldığı yönündeki ihbarlar sonucunda 13,9 milyon TL idari para cezası kesildi.