En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?
2025 Ocak ayı itibariyle en düşük emekli maaşı merak ediliyor. Peki, uzmanlara göre en düşük emekli maaşı kaç para olacak?

2024’ün Haziran sonrasındaki ayları için enflasyon verileri açıklanmaya devam ediyor. Açıklanan rakamlar, 2025 Ocak ayında yapılacak zamlar için büyük öneme sahip. Bu nedenle milyonlarca emekli, memur ve asgari ücretli çalışan yapılacak açıklamaları bekliyor. Uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmelerde ise yeni maaşlar için 2 farklı tahmin öne sürüldü.

En Düşük Emekli Maaşı Kaç Para Yapılacak?

En düşük emekli maaşı ile ilgili ilk değerlendirme Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram’dan geldi. Bayram, emeklilerin 2 aylık enflasyon verileri doğrultusunda yüzde 5,78 oranını şimdiden garantilediğini söyledi. Yüzde 15’lik bir enflasyon farkı bekleyen Bayram, yeni dönemde yüzde 15 ile yüzde 20 arasında bir zam yapılacağını ve bu kapsamda da en düşük emekli maaşının 14 bin 345 TL ile 15 bin TL arasında olacağını söyledi.

Yüzde 13,45 Oranında Zam Yapılacak

Değerlendirme yapan bir diğer isim ise Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz oldu. Emin Yılmaz, yüzde 13,45 oranında bir enflasyon farkı olacağını ifade etti. Emekli maaşlarında mevcut oranlar kapsamında 14.181 TL’lik bir öngörü bulunuyor. Ancak refah payı gibi ek yükseltmelerle birlikte en düşük emekli maaşı 15.000 TL seviyesinde olacak.