Faiz mi Fon mu Daha Çok Kazandırıyor?

Faiz mi Fon mu Daha Çok Kazandırıyor?
Türkiye’de faiz getirisinin mi fon getirisinin mi çok kazandıracağı merak ediliyor. İşte uzmanların yaptığı açıklamalar…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın TL ve yeni ekonomi politikası kapsamında faiz getirileri tarihi seviyelere yükseldi. Mevduat hesapları üzerinden yüzde 53’e varan gelirler elde edilebiliyor. Hoş geldin faizleri sonrasında ise aylık yüzde 49’a varan yenilemeler ile kazanç sağlanamıyor. Günlük kazanç sağlayan fonlarda ise birleşik getiri daha yüksek olduğundan dolayı sık sık faiz ve fon kazançları merak ediliyor.

Faiz mi Fon mu Daha Çok Kazandırır?

Mevcut parasını en iyi şekilde değerlendirmek isteyenler için faiz mi fon mu daha çok kazandırır sorusuna uzmanlar yanıt verdi. Faizlerin 2025 yılının ortasına kadar paralel bir seviyede seyredeceği düşünülüyor. Uzmanlara göre hoş geldin faizleri aldatmaca olabileceği gibi müşterilerin faizlere dikkat etmesi gerekiyor. 30 gün sonrasında yüzde 30 ile 40 arasında değişen oranlara düşerken bu durum nedeniyle farklı bankaların hoş geldin faizlerinden yararlanılabilir.

100 bin TL’si olan bir müşteri, hoş geldin faizi ile bir ay sonunda 4 bin 286 TL elde ediyor. Günlük faizi yüzde 0,14 olan fonlarda değerlendirilen kişiler ise ay sonunda 4 bin 235 TL elde ediyor. Bu nedenle 1 ay sonunda mevduat faizlerinin ne kadar olacağı önem kazanıyor. Türkiye’de Eylül 2024 itibariyle yüzde 53 mevduat faizi, fon faizlerine göre daha çok kazandırıyor. Yüzde 53 altındaki mevduat faizlerinde ise fon faizi daha cazip.