Aile Destek Paketi ödemeleri ne zaman yatacak? 400-600 TL hesaplara geçecek! İşte detaylar…

Aile Destek Paketi ödemeleri ne zaman yatacak? 400-600 TL hesaplara geçecek! İşte detaylar…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurmuştu; Aile Destek Paketi ödemeleri ile 4 milyon hane 15 milyar liralık sosyal destekten yararlanacaktı. 400 ila 600 TL arasında destek ödemesi hesaplara yatırılacak. Detaylar belli oldu mu? Aile Destek Paketi ödemeleri ne zaman yatacak?

Aile Destek Paketi ödemeleri yattı mı? Aile Destek Paketi ödemeleri ne zaman yatacak? Vatandaşlar bugünlerde en çok bu soruların yanıtını merak ediyor. Türkiye Aile Destek Programı için başvurular ne zaman, nereden, nasıl yapılacak? Kimler sosyal destek paketinden yararlanacak? 400-600 TL Aile Destek Paketi ödemeleri hesaplara ne zaman geçecek? İşte detaylar…

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Türkiye Aile Destek Programı için başvurular, e-devlet üzerinden yapılacak. E-devlet uygulamasını kullanmayanlar ise sosyal yardımlaşma dayanışma vakıflarına ya da Bakanlığın herhangi bir kurumuna veya kuruluşuna danışarak nereye, nasıl başvuru yapmaları gerektiğini öğrenebilecek.

AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile Destek Paketi sosyal yardım ödemelerinden yararlanacak haneler, sistem tarafından hane halkının gelir durumlarına göre belirlenecek. Sosyal destek yardımı kapsamında toplamda 4 milyon hane, 12 ay süreyle düzenli olarak ödemelerden yararlanacak.

Destek ödemeleri aylık 450 lira, 550 lira, 600 lira olmak üzere üç segmentte hesaplara yatırılacak. Ödemeler yıllık 5 bin 400 ile 7 bin 200 lira arasında değişecek.

KİMLER BU YARDIMDAN YARARLANAMAZ?

Türk vatandaşı olmayan,

Mavi Kart sahibi olan,

Yerleşim adresi yurt dışında olan,

18 yaşından küçük olan,

Hanesinde memur, kamu işçisi, noter ya da muhtar olarak çalışan veya yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunanlar bu destekten faydalanamaz.