KYK kredi borçları silinecek mi? KYK borcuna ilişkin düzenlene ne zaman açıklanacak?

KYK kredi borçları silinecek mi? KYK borcuna ilişkin düzenlene ne zaman açıklanacak?
Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada bir süredir KYK kredi borçlarına ilişkin çalışma sürdürdüğünü açıkladı. Çalışmanın sonlandığı ve kamuoyu açıklamasının 18 Temmuz Pazartesi günü gerçekleştirileceği ifade edildi.

Son zamanlarda en fazla gündeme gelen konuların zirvesine yerleşen üniversite öğrencilerinin KYK kredi borçları ile ilgili çalışmaların 18 Temmuz Pazartesi günü kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağı ifade edildi.

TRT Haber’in Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre, bakanlığın KYK kredi borçları ile ilgili sorunu çözmek için adım atacak. Bir süredir çalışmalarını sürdürdüğü ve bu çalışmaların sonlandırıldığı belirtildi.

İlgili konunun “siyasi bir malzeme aracı olmaması amacıyla” çalışmaların kamuoyuna duyurulmadan gerçekleştirildiği vurgulanırken, bakanlığın kapsamlı bir çalışma yürüterek bu süreçte “gençlerin mağduriyet yaşamamaları için yapıcı bir çözümün hazırlandığını” söylendi.

KYK kredi borçları ile ilgili çalışma 18 Temmuz’da gerçekleşecek olan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.