KYK borcu olan öğrencilerin dikkatine! KYK kredi borçlarında iki formül masada...

KYK borcu olan öğrencilerin dikkatine! KYK kredi borçlarında iki formül masada...
KYK kredi borçlarında Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu ortak çalışma başlattı. Buna göre, anaparaya uygulanan faiz ya silinecek ya da belli oranda azaltılacak. Pazartesi günü yapılacak olan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yapacak.

KYK kredilerinde, anaparanın dört katına çıkan faizler nedeniyle zor durumda kalan üniversite mezunlarının duruma tepki göstermesinin ardından hükümet düğmeye bastı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) ile borçlara ilişkin yürüttüğü çalışmada masada iki formül var.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre; masadaki formüllerden biri KYK burslarında anapara üzerine eklenen faiz üzerinden yapılacak bir indirim.. KYK burslarında da “anapara üzerinden alınacak faiz oranına bir sınır belirlenmesi” yapılması bekleniyor.

İkinci formül ise “sıfır faiz” olduğu iddia ediyor. Bu seçenekte öğrencilerden yalnızca anapara talep edilmesi öngörülüyor. “Öğrencilerin artan enflasyondan etkilenmemesi ve mağdur olmamaları için böyle bir düzenlemenin gelebileceği” belirtiliyor. İktidarın, KYK borçlarında “anaparadan taviz vermeyeceğinin” de altı çiziliyor.

Türkiye’de bugün 5.5 milyon öğrencinin KYK borcunun olduğu ve borcu bulunan bu öğrencilerin 400 bininin ise icralık olduğuna işaret edilirken, iktidarın icralık olan öğrencilere yönelik de “yapılandırmaya gidebileceği, af çıkabileceği” ifade ediliyor.