Naci Görür'den Bingöl Depremi Sonrası Flaş Uyarılar

Naci Görür'den Bingöl Depremi Sonrası Flaş Uyarılar
Merkezüssü Bingöl’ün Karlıova ilçesi olan 4.2 büyüklüğündeki deprem, panikle karşılanırken, depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür’den dikkat çeken uyarılar geldi.

Depremin küçük ama can sıkıcı bir noktada yaşandığını belirten Naci Görür, “Her iki fayda da bu yörede deprem bekliyoruz. Buralara yakın yerlerde olan depremler faylardaki stres alanını değiştirebilir diye hep endişe ederiz” şeklinde konuştu.

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Türkiye’de yaşanan her sarsıntı milyonlarca vatandaşın büyük bir korku ve panik yaşamasına neden oluyor.

Türkiye’nin en ünlü jeologları arasında bulunan Görür, daha önce Karlıova mevkii için yaptığı uyarıları tekrarlayan paylaşımında, meydana gelen depreme ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Karlıova-Serpmekaya/Bingöl’de 4,1 deprem oldu. Deprem küçük ama yeri can sıkıcı. Hem KAF’a, hem DAF’a yakın. Her iki fayda da bu yörede deprem bekliyoruz. Buralara yakın yerlerde olan depremler faylardaki stres alanını değiştirebilir diye hep endişe ederiz.”