THY kabin memuru alımı ilanı yayınlandı! İşte başvuru şartları ve başvuru ekranı

THY kabin memuru alımı ilanı yayınlandı! İşte başvuru şartları ve başvuru ekranı
Türk Hava Yolları (THY) kabin memuru alım ilanı yayınlandı. Peki THY kabin memuru fiziki ve sağlık şartları nelerdir? THY kabin memuru ilanına nasıl ve nereden başvurulur?

Türk Hava Yolları kabin memuru alımı ilanı 9 Eylül 2022 tarihinde yayınlandı. THY kabin memuru adayları, ilanın paylaşılmasının sonrasında THY kabin memuru alımı ile alakalı ayrıntıları sormaya başladı. Adaylar, THY kabin memuru alımı tarihini ve başvuru koşullarını sorgulattı. Peki, THY kabin memuru alımı ne zaman, başvuru şartları nedir?

THY kabin memuru ilanı 9 Eylül 2022 tarihinde Türk Hava Yolları resmî internet sitesi üstünden paylaşıldı.

Peki THY kabin memuru alımı başvuru şartları nelerdir?

THY'den yapılan açıklama şöyle:

''T.C. vatandaşı olmak (Mavi kart sahibi olanlar başvuru yapabilir.)

01/01/1984 ile 31/12/2002 tarihleri arasında doğmuş olmak

En az lise mezunu olmak

İyi seviyede İngilizce bilmek (İkinci yabancı dil tercih sebebidir.)

Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı olmamak

Daha önce Türk Hava Yolları ya da diğer havacılık kuruluşlarındaki uçuş görevlerinden disiplinsizlik ya da sağlık sebebiyle ayrılmış olmamak (Türk Hava Yolları iştiraklerinde vazife yapıyor olmak tercih sebebidir.)''

FİZİKİ ŞARTLAR

''Kadınlar için 160-180 cm arası, erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (Boy-kilo ölçümleri, Türk Hava Yolları ya da Türk Hava Yolları’nın belirleyeceği kurum/kuruluş tarafından yapılmakta olup Ortaklığımız tarafından belirlenen oranlara uygun olmalıdır.)

Türk Hava Yolları Kabin Memuru üniforması giyildiği zaman, vücudunun görünecek bölgelerinde dövme, piercing ve yara/yanık/leke benzeri kalıcı iz olmaması (Beyaz renkli bölgelerde dövme, piercing ve yara/yanık/leke benzeri kalıcı iz bulunmaması gerekiyor.)''

SAĞLIK ŞARTLARI

''Türk Hava Yolları işyeri hekimleri “İşe Giriş Muayenesi” esnasında (SHGM yetkili Havacılık Tıp Merkezinden verilmiş uçuşa uygun olduğuna yönelik rapor olsa dahi) Türk Hava Yolları iç prosedürleri kapsamında ek tetkik ve muayene yaptırılmasını talep edebilir.

Türk Hava Yolları, belirlemiş olduğu işe giriş sağlık şartları kapsamında (SHGM yetkili Havacılık Tıp Merkezinden verilmiş uçuşa uygun olduğuna yönelik rapor olsa dahi) adayın işe başlatılıp başlatılmayacağına karar verme hakkına sahiptir. Aday işe başlatılmaması durumunda herhangi bir hak iddiasında bulunamaz.

Adaylar işe giriş muayenesi esnasında geçmiş bütün sağlık bilgileri hakkında (ilaç kullanımı, ameliyat, doğumsal bozukluklar, bel, boyun rahatsızlıkları, böbrek taşı, yaralanmalar, hastalıklar vb.) doğru beyanda bulunmak zorundadır. İşe başlatılmasının ardından geçmişinde olduğu ve beyan etmediği belirlenen adaylar için uygulanacak idari süreçte hak iddiasında bulunamaz.''

THY kabin memuru alımı değerlendirme süreçleri

''Online İngilizce Testi

Mülakat Süreçleri

Belge Kontrolü

İngilizce Mülakatı

Dövme/Yara izi Kontrolü ve Boy-Kilo Ölçümü

Kurul Mülakatı''

THY kabin memuru alımı başvuru süreci

Türk Hava Yolları THY kabin memuru alımı için başvuruların aşağıdaki başvuru ekranı üzerinden yapılabileceği açıklandı. Kabin memurluğu için başvuru son günü bulunmadığı duyuruldu. İlanın yeterli başvuru sayısına ulaşıldığında yayımdan kaldırılacağı öğrenildi.

THY KABİN MEMURU BAŞVURU EKRANI